Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan elva år äger jag och maken en Marieholm 26. 2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är en del av ett nationellt nätverk "Kvinnliga förebilder i båtlivet" som har funnits sedan 2010 och är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna".


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGST NER I BLOGGEN!

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Båtmässa i Limhamn - ÖppenBrygga - 18 september


Tyvärr blev det ingen prova-på-segling pga allt för hårda vindar (20 m/s i byarna). T o m den planerade kappseglingen fick ställas in. Men trevligt var det i alla fall.
Vinnare i "Gissa längden på tampen-tävlingen" blev Anna Larsson och Sonny Mårtensson. Bägge gissade på 14,30 m dvs 1 cm från rätt svar 14, 31 cm. De flesta av de 99 som gissade trodde den var betydligt kortare, mellan 8 och 9 meter. Anna och Sonny vinner varsin seglarkurs!