Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Båtmässa i Limhamn - ÖppenBrygga - 18 september


Tyvärr blev det ingen prova-på-segling pga allt för hårda vindar (20 m/s i byarna). T o m den planerade kappseglingen fick ställas in. Men trevligt var det i alla fall.
Vinnare i "Gissa längden på tampen-tävlingen" blev Anna Larsson och Sonny Mårtensson. Bägge gissade på 14,30 m dvs 1 cm från rätt svar 14, 31 cm. De flesta av de 99 som gissade trodde den var betydligt kortare, mellan 8 och 9 meter. Anna och Sonny vinner varsin seglarkurs!