Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Hygge-segling till Dragör
I helgen seglade vi Limhamn- Dragör tur och retur med min och Lottas båt. Överseglingen till Danmark var lugn och bekväm. På återseglingen var vinden hård och vågorna höga. Nästan framme i hamn öppnade sig himlen och regnet öste ner och vi blev genomblöta på några minuter. Vi klarade oss dock med god marginal från åska och blixt som drog in fram emot kvällen. I Dragör var det först pilsner och snacks i Rakel (min båt) sen mousserande Rosé (kyld i stövel) med jordgubbar i Malin (Lottas båt) innan vi släntrade in på hamnrestaurangen för att äta och fortsätta dricka gott. En härlig helgsegling som gav mersmak!