Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Vinnarna fick sitt pris!

14,3 meter gissade både Anna och Sonny i höstas på båtmässan i Limhamn och kom närmast i tävlingen om att uppskatta längden på en ankarlina. Vinsten var en heldagskurs ombord på Rakel. Sonny visade sig vara en riktig sjöbjörn med egen båt och lång seglarvana men för Anna var det första gången hon satte sin fot på en segelbåt. Vi fick en riktigt trevlig tur till och från Västra Hamnen där vi åt vår lilla matsäck och fick känna på både lite stillsam slör med bara försegel och en häftig kryss tillbaka.