Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Temasegling Valborg


Under Valborgshelgen seglade vi (jag, Karin, Karin, Carin, Åsa och Ing-Britt) över till Köpenhamn och låg två nätter i Nyhavn med en Bavaria 37 som hyrts in för att rymma alla. Temat för helgen var öl. Ing-Britt undervisade om ölhistoria och vi fick chansen att smaka många olika "ale". På lördagkvällen åt vi på en restaurang som istället för vinlista hade en matchande öllista till maten. Vinden var frisk och på hemvägen gick det verkligen undan med vindstyrka strax under kuling.