Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Dagsegling 14 juli

Carin, Carolina och Helene kom rustade för regn efter att ha tagit till sig väderprognosen, men behövde knappt använda regnställen. Vi fick en härlig seglingsdag med sköna sydliga vindar som inbjöd till intensivt övande av kryssande. Vi seglade under Öresundsbron och fick känna på de speciella krafter med skiftande vindar och kraftfull ström som råder där. Vi fick också se vad som händer om man går för nära bropylonerna, vilket inträffade för en segelbåt, som fick dras loss av sjöräddningen och bogseras in till land.