Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Akvarellsegling

Anders Zorn - Vågskvalp
I sommar ordnar jag och Carin Carlsson, konstnär och seglare, en akvarellkurs ombord 12-16 augusti 2013 i Bohuslän. Både nybörjare och erfarna målare är välkomna att delta. Det viktigaste är att du vill lära dig något nytt!
Under kursen seglar vi och bor ombord på en 36 fots modern och välutrustad segelbåt. Det är i första hand en målarkurs men tillfälle kommer att ges för den som vill att stå till rors, hissa segel och navigera. Men man kan också bara följa med och njuta av att vara till havs. Någon seglarvana krävs inte. Vi hoppas att kunna lägga till i Skärhamn för ett besök på Akvarellmuseet någon av dagarna.
Väder och vind kommer sätta de yttre ramarna för vart vi beger oss och vad vi kan göra på dagarna. Någon gång kan vi kanske glida fram i svag brid med möjlighet att måla under gång, en annan gång måste vi kanske söka lä under däck eller i land.
Kursdagarna kommer att inledas med ett kort föredrag av Carin om olika bildteoretiska moment som hjälper till att skapa djup, form, perspektiv och känsla i bilden. Efter detta lämnas stort utrymme för eget experimenterande. Dagarna avrundas med samtal kring det egna arbetet och fortsatt prat om akvarellmåleri i stort
Läs mer på http://akvarellsegling.wordpress.com där du också kan anmäla dig