Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan elva år äger jag och maken en Marieholm 26. 2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är en del av ett nationellt nätverk "Kvinnliga förebilder i båtlivet" som har funnits sedan 2010 och är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna".


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGST NER I BLOGGEN!

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Studiebesök på SMHI

Den 20 maj kan jag erbjuda ett studiebesök på SMHI i Malmö. Vi kommer bli runtvisade i deras lokaler och få en liten föreläsning om sjöväder, hur man gör en väderprognos, hur man tolkar en radarbild och kanske lite om de speciella väderförhållanden som råder i Öresund.

Deltagarantalet är begränsat till 10. Kostnad blir 120 kr per person. SMHI i Malmö ligger på Hans Michelsensgatan 9, nära universitetsbron, i Malmö.

Låter det intressant? Anmäl dig (anmälan är bindande men kan överlåtas…) på mail till maria.wagner@hotmail.com