Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Studiebesök på SMHI

Den 20 maj kan jag erbjuda ett studiebesök på SMHI i Malmö. Vi kommer bli runtvisade i deras lokaler och få en liten föreläsning om sjöväder, hur man gör en väderprognos, hur man tolkar en radarbild och kanske lite om de speciella väderförhållanden som råder i Öresund.

Deltagarantalet är begränsat till 10. Kostnad blir 120 kr per person. SMHI i Malmö ligger på Hans Michelsensgatan 9, nära universitetsbron, i Malmö.

Låter det intressant? Anmäl dig (anmälan är bindande men kan överlåtas…) på mail till maria.wagner@hotmail.com