Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Konstsegling 23-25 juni 2014
Årets första konstsegling med Anna, Annika och svägerskan Karin gick till konstmuseet Louisiana där vi tog del av den fantastiska utställningen med Hilma af Klint.  Hilma tillät inte att hennes verk visades förrän tjugo år efter hennes död (1944) - för hon trodde inte att tiden skulle vara mogen förrän dess.
Vi tillbringade en natt i Kyrkviken på Ven där vi åt gott på hamnrestaurangen och en i Humlebäck nedanför Louisiana. Seglingen bjöd på det mesta från hård kryss i spöregn till stiltje i timtal med stekande sol bad från båten.