Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan elva år äger jag och maken en Marieholm 26. 2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är en del av ett nationellt nätverk "Kvinnliga förebilder i båtlivet" som har funnits sedan 2010 och är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna".


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGST NER I BLOGGEN!

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

SEGLINGSSÄSONGEN 2016

Snart börjar seglingssäsongen igen och jag har lagt upp ett nytt kursprogram för  2016, med prova-på-tillfällen, motormanövrering, parsegling, heldagssegling och konstsegling. Alla kursdatum, och annan info om kurserna hittar du om du scrollar längre ner på sidan.
Som alltid går det att kontakta mig för att höra sig för om andra möjligheter. Jag skräddarsyr om jag kan andra typer av kurser för enskilda och grupper.  Maila mig på maria.wagner@hotmail.com