Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Parsegling 18 juni

Heldagssegling, Emma-Lis födelsedagspresent till Patrik, i härlig vind - runt 8 m/s. Vi kunde segla hela dagen, utan att starta motorn en enda gång. Vi seglade under bron, där det var kraftfulla och märkliga strömförhållanden med nästan lite svårt att komma under bron från norra sidan trots god vind pga så kraftig motström. Patrik fick äran att lägga till mellan pållarna mot dagens slut och det gick precis som det skulle med revat storsegel och en fock som snällt slutade att ge kraft i båten när han vände upp i vind.