Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering och ordnar lite längre seglingar med olika teman såsom konst, filosofi, kreativt skrivande och yoga.

Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.

2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten med vår Marieholm. Med den båten har vi också utforskat de danska vattnen flera gånger. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2019 seglade jag med skeppare Linda Lindenau över Atlanten, från Sydafrika till Brasilien.

Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är en av administratörerna i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna".


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Segelsäsongen 2018

Segelsäsongen 2018 innebär stora förändringar i och med att jag har ny båt - "Santana" - en Linjett 35 som jag kommer använda i samband med temaseglingarna. Santana är så vacker, välseglande och rymlig. Det ska bli så roligt och spännande! Jag kommer inte längre att behöva hyra båt  när vi ska vara många ombord vilket underlättar i planeringen och gör att jag kan ha fler temaseglingar.

Nytt för i år är att vi kör konstsegling - inte bara i Öresund - utan också i Stockholms skärgård- till Artipelag. Nytt för i år är också seglingar med kreativitet som tema - "Att se det stora i det lilla och tvärtom". Det blir filosofisegling igen med Kirkegaard som tema - och då är såväl kvinnor som män välkomna att delta.


För provapå-seglingar, heldagskurser, motormanövrering och parsegling fortsätter jag hålla kurser i en Marieholm 26 - men inte i min egen båt. Den har jag jag lämnat vidare till en annan seglande kvinna , Angela, för vidare äventyr. Det blir kurser på Kaprifol - en Marieholm 26 som ägs av min co-captain vid kreativitetsseglingarna Anna Spencer.

Alla kursdatum och annan info om kurserna hittar du om du scrollar längre ner på sidan.
Som alltid går det att kontakta mig för att höra sig för om andra möjligheter. Jag skräddarsyr om jag kan andra typer av kurser för enskilda och grupper.  Maila mig på maria.wagner@hotmail.com

OBS! Läser du detta på mobilen måste du gå ur mobilversionen och in i webversionen för att kunna scrolla ner och läsa om kurserna