Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan elva år äger jag och maken en Marieholm 26. 2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är en del av ett nationellt nätverk "Kvinnliga förebilder i båtlivet" som har funnits sedan 2010 och är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna".


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGST NER I BLOGGEN!

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

ÄNTLIGEN SEGLING!


Idag var det premiärsegling. Så här tidigt har vi aldrig varit igång tidigare - vi tillhör dem som brukar vara lite sävliga av oss när det gäller att få båten i sjön.
Härligt att märka att båten som legat i sjön hela vintern tycks ha klarat sig bra. Motorn startade på andra försöket och segel, tackel och tåg verkade inte ha tagit särskilt mycket stryk.
Ser fram emot en lång seglingssäsong med många roliga kurser och annat segelskoj!