Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Nu drar 2011 års kurser igång!

Förutom prova-på segling, motormanövrering, intensiv heldagssegling och utifrån begäran parsegling och temasegling så kan jag i år även erbjuda möjlighet att pröva kappsegling.
Min seglingskollega Lolo Lindgren, som seglat sen barnsben och kappseglat mycket, kommer att delta i Malmö Segelsällskaps klubbseglingar med min båt. Datumen för årets "torsdagsseglingar" är inte fastslagna än, men det brukar vara torsdagar i maj och juni fram till midsommar och sen åter i augusti. Det blir en möjlighet för både den oerfarna och erfarna att vara med och lära lite om kappsegling under avslappnade former. Mer information kommer efter hand.
Läs om de olika kursalternativen, kursdatum och kostnader längst ned i bloggen och titta gärna på bilder från förra året och låt dig inspireras.