Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Nätverksmöte 8-9 oktober


I Falsterbokanalens båtklubb har Lena Hansson, Stina Jansson, Madeleine Broddén, Susanne Thomée, Lena Kempén, Lotta Lanne, Anna Hamström, Anna Sverker och jag från nätverket "Fler kvinnliga förebilder i båtlivet" varit samlade hela helgen och delat med oss av senaste årets erfarenheter från Skåne, Östergötland, Norrbotten och Västkusten. Så mycket roligt det är på gång för tjejer/kvinnor/damer som gillar att vara på sjön runt om i Sverige!