Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Konstsegling 31 augusti - 2 september

I helgen har vi (jag och svägerskan Karin tillsammans med Karin, Eva-Lena, Helene och Maria) haft Konstsegling till Arken, konstmuséet i Ishöj söder om Köpenhamn. I en inhyrd rymlig båt, en Facil 35, seglade vi på fredag kväll till Dragör och på lördagen vidare till Ishöj. På muséet visades modern indisk konst. Vindarna var friska men inte alltid i gynnsam riktning, vilket gjorde att museibesöket blev kortare än tänkt. Rejäl sjösjuka drabbade också en av deltagarna i den höga gropiga sjön. Men totalt sett var seglingen härlig och de goda samtalen och skratten många!