Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan elva år äger jag och maken en Marieholm 26. 2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är en del av ett nationellt nätverk "Kvinnliga förebilder i båtlivet" som har funnits sedan 2010 och är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna".


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGST NER I BLOGGEN!

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Kvinnliga förebilder på Båtmässan

Föredrag på båtmässan i Stockholm mars 2013


Genom att klicka på länken ovan kan ta del av föredrag av några av deltagarna i "Kvinnliga förebilder i båtlivet" när de berättar om sina projekt.

Du kan se:
Lotta Lanne (minut 2...) seglare och skribent med stort miljöengagemang, verksam i Norrköping, 
Lena Kempén (minut 18...) seglare och skribent, med lång erfarenhet av segling i Medelhavet, verksam i Luleå.
Rita Larsson (minut 43...) fjällfantasten som erövrat seglingen och nu ger sig in i kappseglingen, verksam i Luleå
Susanne Thomée (minut 56...) seglare med ansvar för ungdomsverksamheten i Falsterbo båtklubb
Och mig, Maria Wagner (minut 27...) som berättar om temaseglingar till Danmark och parseglingar i Malmö

Samtalsledare är Linda Lindenau, äventyrsseglare som sedan 2010 lever på att ge seglingskurser för kvinnor i Stockholm och Medelhavet och skriva och hålla föredrag om sina seglingar men även om mod.