Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Konstsegling 2013
Årets konstsegling gick till Louisiana där man ställde ut Yoko Ono. Vi var flera som blev förbluffade hur rolig hennes konst var bitvis - man lockades till många skratt och till att gå i labyrinter, krypa in i svarta burkaliknande tyg och krypa igenom tunnlar...
Seglingen bjöd på rejälvariation; från bris och stiltje (med bad efter båten) på väg mot Ven på fredagen, till en härlig kryssbog från Ven till Louisanas hamn - Humlebäck på lördagen och en kraftfull slör på hemvägen på söndagen. Vi höll lunchpaus på ön Flakfortet strax norr om inseglingen till Köpenhamn på väg hem.