Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan elva år äger jag och maken en Marieholm 26. 2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är en del av ett nationellt nätverk "Kvinnliga förebilder i båtlivet" som har funnits sedan 2010 och är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna".


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGST NER I BLOGGEN!

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Konstsegling 2013
Årets konstsegling gick till Louisiana där man ställde ut Yoko Ono. Vi var flera som blev förbluffade hur rolig hennes konst var bitvis - man lockades till många skratt och till att gå i labyrinter, krypa in i svarta burkaliknande tyg och krypa igenom tunnlar...
Seglingen bjöd på rejälvariation; från bris och stiltje (med bad efter båten) på väg mot Ven på fredagen, till en härlig kryssbog från Ven till Louisanas hamn - Humlebäck på lördagen och en kraftfull slör på hemvägen på söndagen. Vi höll lunchpaus på ön Flakfortet strax norr om inseglingen till Köpenhamn på väg hem.