Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Segling med en 65-fotareDet nätverk som jag ingår där kvinnor med intresse och engagemang för båtliv på olika vis från hela Sverige seglade för första gången tillsammans i samband med vår höstträff. Seglarentusiasten Stina Jansson hade hyrt extrembåten "Celeste of Solent" - en 65-fotare till oss 14 kvinnor. Skeppare ombord var den erfarna Karin Flyrin. Vi seglade mellan Långedrag och Marstrand och fick verkligen uppleva fart och kraft!!!

Den som vill segla med Celeste kan kika på Sjösport Charters hemsida - se länk från denna blogg. Nästa år planeras seglingar med Celeste till Skottland, Norge, Färöarna, Läsö och Baltic Race och Skagerakk runt.