Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Heldagssegling 30 juliUnder minst sagt omväxlande förhållanden fick Yvonne, Ulrika och Matilda segla. Förmiddagen präglades av sol med enstaka regndroppar med fin och stadig vind som gjorde att vi elegant kunde segla ut ur hamnen utan att behöva starta motorn. Vid lunchtiden tornade molnen upp sig och under eftermiddagen fullständigt öppnade sig himlen och regnet öste ner, vilket ändå är en häftig upplevelse när det är rätt varmt och man har regnkläder på. Vinden ökade dock på så pass kraftigt och sikten blev dålig så vi fick ägna sista timmen åt motormanövrering i hamn.
Dagens segling var den första under "Ta-rodret-flagg" dvs med vimpeln som har tagits fram av nätverket "Ta rodret kvinna" som är en Facebook-grupp startat av min segelförebild Linda Lindenau. Jag rekommenderar alla kvinnor med intresse för segling att gå med i den gruppen och ta del av allt inspirerande som skrivs där!