Sen sommaren 2010 ger jag kurser i segling och motormanövrering utgående från Limhamns småbåtshamn. Jag är en glad seglare som seglat jolle och windsurfat mycket som tonåring men aldrig i tävlingssammanhang. Som ung vuxen har jag njutit av många "tjejseglingar" i Stockholms skärgård och sedan 2005 har jag och maken ägt en Marieholm 26.
2007 gjorde vi en längre segling runt svenska kusten. 2010 och 2012 har jag seglat i Grekland respektive Kroatien. 2014 skaffade jag en laserjolle som jag seglar med. Strikt utbildningsmässigt har jag avlagt examen för fartygsbefäl klass VIII och båtmekanikerintyg. Jag är med i den öppna Facebook-gruppen "Ta Rodret Kvinna". Under hösten 2017 köpte vi en ny båt - en Linjett 35.


LÄS OM DE OLIKA KURSERNA LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Anmälan görs via mail till: maria.wagner@hotmail.com

Heldagssegling 14 augusti

Malin och Ann seglade i mestadels hård västlig vind som tog oss till Västra Hamnen där Seglingsallsvenskan pågick. Förtöjda utanpå en stor segelbåt från Lomma åt vi lunch eftersom resten av gästhamnsplatserna var ockuperade av tävlingsseglare. På vägen hem märklig stiljte trots mörka ovädersmoln innan vinden åter grep tag i riggen. Stagvändningarna satt perfekt innan det var dags att styra kosan in mot hamnen.